23948sdkhjf

Lexington ökar – men inte i de egna butikerna

Lexington uppger att den positiva utvecklingen från tidigare i år fortsatte även under tredje kvartalet, och försäljningen ökade med 6 procent och resultatet förbättrades, jämfört med i fjol.

"Vi hade kunnat sälja mer om vi hade haft mer varor i lager under juli/augusti. Särskilt av fashionprodukter, där vi tyvärr var helt slutsålda inför sommarens rea. När nya höstkollektionerna kom på plats, såg vi en rekordhög försäljning under andra halvan av augusti och under hela september", skriver vd Kristina Lindhe i delårsrapporten.

Home ökade trots ont om säsongsvaror med över 20 procent i kvartalet, då Lexington har en snabbare varuförsörjning inom Home än inom Fashion.

"Bristen på säsongsprodukter under början av tredje kvartalet var ett resultat av den oväntat höga försäljningen vi hade av både Home, och framförallt Fashion, under kvartal två", skriver vd.

Försäljningen under tredje kvartalet ökade jämfört med föregående år i alla kanaler, utom i de egna butikerna. Onlinehandeln fortsatte utvecklas positivt.

Lexington fortsätter att bygga ut med fler så kallade marketplaces under hösten, vilket kommer påverka försäljningen positivt framöver, skriver vd.

"Vi ser däremot en minskad försäljning i de egna butikerna, och även i försäljningen till våra traditionella återförsäljare. En stor del av försäljningsminskningen på 4 procent i egna butiker beror på att flera butiker var helt eller delvis stängda under andra kvartalet på grund av pandemin, och att vi stängt tre butiker i år jämfört med förra året", skriver hon.

Under kvartalet har i princip alla butiker varit öppna som innan covid-19 kom. Korttidspermitteringarna av personalen är avslutade och efter semestrarna är alla tillbaka på full tid.

"Vi fortsätter jobba med att minska våra kostnader. Vi har tagit bort flera tjänster på huvudkontoret efter sommaren och avslutat konsultavtal. Vi förhandlar om hyresavtal och planerar minska butiksbeståndet under nästa år när flera hyreskontrakt löper ut", skriver Kristina Lindhe.

Vad gäller de nya restriktionerna de senaste veckorna kommer de att påverka Lexintons verksamhet men det är osäkert hur.

"Vi fortsätter jobba hårt med det vi kan påverka och försöker anpassa oss till den ovisshet som råder runt om i länderna", kommenterar Kristina Lindhe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093