23948sdkhjf

Indiska lägger ned butikerna i Norge

Tidigare i höst kunde Habit berätta att Indiska under en längre tid tampats med lönsamhet och försäljning i Norge och att bolaget under den senaste femårsperioden förlorat totalt 50 miljoner kronor i den norska verksamheten.

Då sa vd Karin Lindahl att den norska verksamheten var viktig för kedjan. Men nu står det klart att Indiska  stänger de kvarvarande fem fysisk butikerna i landet, det rapporterar Ehandel.

Det är alltid otroligt tråkigt att behöva stänga butiker och givetvis är det något vi försöker undvika i den utsträckningen vi kan. Självklart vill vi finnas med fysiska butiker i Norge, men så som situationen ser ut just nu är inte det möjligt för Indiska. Vi har många lojala kunder i Norge och vi jobbar hårt för att på andra sätt göra Indiskas utbud så tillgängligt som möjligt för alla trogna kunder i Norge, främst genom utveckling av e-handeln, säger Karin Lindahl, vd på Indiska.

Istället ska kedjan satsa på e-handeln i Norge. Webbutikens försäljning ska ha ökat med  50 procent sedan i mars.

När butikerna stänger i norska i Gjøvik, Storgate, Strømmen, Bergen och Trondheim framgår inte men utförsäljning av lagret pågår.

Enligt norska Finansavisen avslutade Indiska fjolåret med en omsättning på 52,6 miljoner norska kronor, vilket är en minskning med 16,5 procent jämfört med föregående år trots att räkenskapsåret 2019 var fyra månader längre.

Förlusten uppgår till 13,9 miljoner kronor. Under den senaste femårsperioden har Indiska förlorat totalt 50 miljoner kronor på sin norska verksamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125