23948sdkhjf

Indiska stänger butikerna i Varberg och Skövde

Två butiksstängningar i Sverige och blodröda siffror i Norge.

Klädkedjan Indiska stänger butikerna i Varberg och Skövde. Dessutom kommer rapporter om blodröda siffror för den norska verksamheten.

I Varberg pågår utförsäljning i butiken i Galleria Trädgården. Gallerian ägs av Coop Varberg som bekräftar stängningen.

– Jag vet inte exakt när. Vi har ett hyreskontrakt fram till slutet av februari, men jag vet inte om de planerar att stänga tidigare, berättar vd Göran Borg för Hallands Nyheter.

Nyligen stängde även Indiska butiken på Kungsmässan i Kungsbacka.

Även i Skövde slår Indiska igen inom kort. De anställda i butiken på Hertig Johans torg fick det tunga beskedet för några dagar sedan, skriver Skövde Nyheter. Även där pågår nu total utförsäljning.

”Ett stort besökstapp till följd av coronapandemin har påverkat oss”, skriver Indiskas kommunikationschef Matilda Agné i ett mejl till tidningen.

Men hon lämnar en liten öppning för att stängningen inte är för gott.

”Att vi avser att stänga nu behöver inte innebära att vi inte öppnar igen så snart hyresläget stabiliserat sig på en lägre nivå och pandemin inte längre påverkar den fysiska handeln i den utsträckning som den gör nu.”

Indiska blöder också pengar i Norge. Finansavisen rapporterar att bolaget avslutade fjolåret med en omsättning på 52,6 miljoner norska kronor, vilket är en minskning med 16,5 procent jämfört med föregående år trots att räkenskapsåret 2019 var fyra månader längre. Förlusten uppgår till 13,9 miljoner kronor. Under den senaste femårsperioden har Indiska förlorat totalt 50 miljoner kronor på sin norska verksamhet.

Efter att ha stängt två butiker under 2019 har Indiska nu fem norska butiker kvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078