23948sdkhjf

500 H&M-butiker stängda igen

H&M-gruppen stänger nu ner allt fler butiker i takt med de restriktioner olika länder inför i kölvattnet av en andra pandemivåg. Enligt bolagets hemsidor för de olika marknaderna har nu butikerna stängts på marknader som Frankrike, Belgien och Tjeckien.

I Storbritannien har butikerna i Wales stängt, men från och med torsdag har myndigheterna satt stopp för butiker att ha öppet i hela Storbritannien.

Utöver att hela länder stängt ner har även lokala nedstängningar skett i exempelvis spanska Katalonien och italienska Lombardiet.

Dessutom, på många marknader där butikerna fortfarande är öppna, har myndigheterna avrått från att ge sig ut och handla "icke nödvändiga varor". Ett exempel på ett sådant land är Sverige där Folkhälsomyndigheten enbart undantar matbutiker och apotek i sin avrådan.

En grov sammanställning visar på måndagen att ungefär 500 butiker totalt nu är tillfälligt stängda. När Storbritannien stänger ner på torsdag ökar H&M-gruppens totala antal tillfälligt stängda butiker till cirka 800.

H&M-gruppens pressavdelning hade på måndagsförmiddagen ingen uppdaterad uppgift att dela med sig av utan konstaterade i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt att cirka 200 butiker var tillfälligt stängda i fredags.

Under måndagseftermiddagen bekräftade pressavdelningen för Direkt att det i dagsläget rör sig om ungefär 500 butiker som är tillfälligt stängda.

I samband med H&M:s senaste delårsrapport uppgavs att 142 butiker var stängda i september. Som mest, under pandemins första våg, hade H&M-gruppen i mitten av april ungefär 4 000 butiker, av totalt cirka 5 000, tillfälligt stängda.


                  
                    
                      
                      
                  
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113