23948sdkhjf

Per Ljung satsar i Malmö city – öppnar ny och större butik

När andra modebutiker släcker ned i Malmö gör Per Ljung tvärtom och öppnar en ny och större herrmodebutik på Baltzarsgatan 41 A – även kallad ”fina gatan”. Lokalerna hyste tidigare optikern Viu Eyewear och före det Efva Attling.

Den nya butikslokalen är mer än dubbelt så stor som Per Ljungs befintliga på Kalendegatan 21.
– Den nya butiken är större, men framför allt får vi en butik som ligger på en gata med mycket mer flöde, där också Köpenhamnare och folk från andra städer i Sverige hittar oss, säger Per Ljung, som driver butiken tillsammans med kollegan Fredrik Krantz.

De nya lokalerna kommer även att rymma en fotostudio.
– Där kan vi lätt fota plagg för webbshoppen, som ökar för oss hela tiden.

Målsättningen är att öppna på Baltzarsgatan i februari nästa år.
– Genom åren har vi fått en trogen stampublik som gärna klär sig snyggt och modernt, utan att för den skull vilja gå i kostym. Detta tillsammans med att vi ökar vår nätförsäljning gör att vi vågar satsa, säger Per Ljung som startade butiken 2009 på en gård utanför Malmö.

2011 flyttade den till den nuvarande adressen.
– Det känns som en nytändning för oss att flytta just nu när tiderna är som de är. Jag har hört en del kloka personer säga att det är i lågkonjunktur som man ska avancera och ta marknadsandelar, säger Per Ljung.

Han beskriver marknadsklimatet i Malmö som gott.

– Företagen blir och befolkningen ökar. Men det viktigaste är att butiken måste vara relevant för kunden. Vi är ensamma i Malmö med vårt utbud på italienskt och ”casual smart”.

Per Ljung har främst fokus på italienska varumärken, men säljer även varumärken från Storbritannien och Japan.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078