23948sdkhjf

Magasin lanserar ny e-handel i Sverige

Har satsat miljoner danska kronor på ny webbutik och hoppas på mångdubbel tillväxt i Sverige.

I veckan öppnade varuhuset NK i Stockholm och Göteborg e-handel. I veckan lanserade även danska varuhuskedjan Magasin en ny webbutik för den svenska marknaden.


Magasin lanserade e-handel i Sverige så sent som i december i fjol som första e-handelsmarknad utanför Danmark.


Nu har kedjan investerat tvåsiffrigt miljonbelopp i en ny webbutik som lanseras simultant i Sverige och Danmark i veckan.


Visionen bakom den nya webbutiken är att ge kunderna en bättre köpupplevelse genom ett mer skräddarsytt och mer kurerat innehåll.

 


”I mer än 150 år har vi öppnat våra fysiska dörrar till en värld som vi har gjort vårt bästa för att fylla med liv, inspiration, gott humör, spännande varor och hög service. Under åren har våra varuhus fått en boost och vi har bland annat byggt ett nytt varuhus i Aalborg. Nu vill vi också skapa magi i webbutiken och därför har vi arbetat hårt dygnet runt för att idag kunna lansera ett helt nytt och mycket mer personligt onlineuniversum, säger Lise B. Thomsen, kommersiell chef på Magasin i en kommentar.

I den nya webbutiken ryms över 80 000 varor och Magasin satasr också allt mer på ett hållbart innehåll.

Infrastrukturen är även byggd för en geografisk expansion.

Under de senaste tre åren har Magasins onlineförsäljning vuxit med 35 till 50 procent. Under våren och sommarens coronapandemi, då varuhusen i Danmark var stängda, steg antalet besökare i webbutiken med 90 procent medan onlineförsäljningen ökade med 160 procent under perioden

 

Enligt Magasin utvecklas den svenska webbutiken väl och med den nya satsningen räknar varuhuskedjan med att försäljningen ska mångdubblas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08