23948sdkhjf

Vill göra det till rutin att prenumerera på mode

Lanserar ny hyrgarderob för kläder.

Habit har vid flera tillfällen skrivit om den växande hyr- och prenumerationsmodemarknaden; allt från nystartade företag helt inriktade på att hyra ut plagg till kedjornas, som H&M och Gina Tricot, initiativ. 

I veckan lanseras nya initiativet Routine som ska ha ett brett sortiment av plagg från modemärken som Totême, Stine Goya och Rodebjer.

- Routine erbjuder access, inte ägandeskap. Vi vill att folk ska ha tillgång till alla de plagg de vill bära, utan risken av ett felköp eller att man istället går för fast fashion. Därför ser vi enorm potential i en ständigt tillgänglig, roterande garderob där varje plagg tas hand om och
används, säger Alexander Popovski, vd och grundare, i en kommentar.

Tjänsten är initialt baserad i Stockholm men ska expanderas till fler städer. I Stockholm får kunderna plagg levererade med hemleverans, tre plagg per månad, och i återanvändningsbara klädpåsar. Bor kunden utanför företagets nuvarande hemleveransområde som just nu är Stockholm så sker leverans och retur till och från postombud. 

När det är dags för ett byte loggar kunden in på sitt konto och väljer vilka plagg som ska bytas ut och vilka den vill ha härnäst. När budet kommer med kundens nya plagg lämnar kunden sina gamla plagg till budet. Detta är för att minska påverkan på miljön. När plaggen returneras tas de om hand, tvättas och repareras vid behov för att kunna användas om och om igen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078