23948sdkhjf

Holmens Herr väntas kunna behålla båda butikerna

Hoppas snart vara ute ur rekonstruktionen. Då väntar nya samarbeten även utanför modebranschen för herrmodekonceptet: "Vi ska erbjuda våra kunder nya, spännande och roliga butiksupplevelser".
Anledning till det uppkomna läget var en längre tid med pressad likviditet; en situation som snabbt förvärades när coronakrisen slog till med full kraft.
Nu har bolaget gått igenom en första period och i slutet av juli förlängdes rekonstruktionen ytterligare tre månader.
Inom kort väntas ett ackordsförslag nå fordringsägarna. 
– Vi hade hoppas kunna klara rekonstruktionen under de första tre månaderna men nu blev det inte så också på grund av sommar och semestrar. Flera av våra leverantörer är internationella och har senare semester och det är viktigt att ackordsförslaget når rätt person, säger Niklas Gertler , vd, till Habit.
Sedan rekonstruktionen inleddes har man fortsatt arbetet att minska på kostnadskostymen; ett arbetet som redan inletts under vårvintern efter en trögare höst. Bland annat har bolaget minskat kontorsytan.
Holmens Herr driver två fysiska butiker i Göteborg; en på Avenyn och en i Sisjön. När Habit talade med Niklas Gertler i samband med att bolaget gick in i rekonstruktionen i april kunde han inte säga någonting om vad som skulle hända med de fysiska butiksytorna.

I nuläget ser vi ut att kunna fortsätta att driva två fysiska butiker vilket känns väldigt roligt. Inte  minst eftersom flera butiker har tvingats stänga i Göteborgs city och det är fint om vi kan vara kvar. Vi har haft ett bra flöde i butikerna under sommaren och särskilt nu i början av augusti, inte minst i  butiken i Sisjön. Vi märker dock att kunderna håller lite extra i pengarna och gärna efterfrågar rabatter. Det är inte konstigt då konsumenterna har vant sig med generösa rabatter och stora reor den här våren. 

Niklas Gertler siar en stark återhämtning i modebranschen men tror att det tar ett tag och kommer först till våren.  Hösten kan bli tuff givet hur coronapandemin utvecklas, menar han.
- Vi säljer mycket konfektion och så länge många arbetar hemma och inte heller kan bjuda till fest och kalas så uteblir efterfrågan på mycket av de mode vi säljer. Även om vi också ser att kunderna kommer tillbaka till butikerna så är det nog framförallt detaljhandeln inom lågpris som återhämtat sig bäst.
Nu stundar precis inköpssäsongen och Holmens Herr siktar på att kunna köpa in i nivå som tidigare.

Nu får vi se hur våra leverantörer tar emot ackordsförslaget och hur vi ska samarbeta framöver. Hittills har flera av våra leverantörer varit väldigt positiva till vår rekonstruktion och vill arbeta med oss även i framtiden vilket vi är väldigt glada för.

Niklas Gertler hoppas också på nya samarbeten för de två butikerna och planen är att upplåta delar av det fysiska uttrymmet till andra typer av produkter och företag. Men exakt hur det konceptet ska se ut kan han ännu inte berätta. 
– Jag kommer att kunna berätta mer inom kort  men vi planerar att arbeta tillsammans med andra aktörer, också utanför modebranschen, i våra ytor och kanaler. I form av  joint ventures kommer vi kunna erbjuda våra kunder en ny, spännande och rolig butiksupplevelse.
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094