23948sdkhjf

Holmens Herr ansöker om rekonstruktion

Herrmodeverksamheten omfattar två butiker i Göteborg samt e-handel.

Anrika herrmodeverksamheten Holmens Herr i Göteborg har ansökt om rekonstruktion vid Göteborgs tingsrätt.

Rekonstruktionen omfattar två fysiska butiker; i Sisjön och på Avenyn i Göteborg samt e-handel.

"Verksamheten fortsätter som vanligt med öppna butiker och e-handel. Detta innebär även att presentkort kommer vara giltiga och returer och byten kommer fungera som vanligt under rekonstruktionen", uppger Niklas Gertler, vd för Holmens Herr i en kommentar.

Holmens Herr har varit pressat en längre tid, bland annat på grund av en påtvingad flytt, och när coronapendemin slog till med förändrade konsumentbeteenden som följd blev likviditeten pressad ytterligare.

Bolaget försökte parera försäljningsnedgången med minskade öppettider, omlagda scheman och permitteringar men det räckte inte när försäljningen snabbt backade med 70 procent.

-  Allt såg väldigt positivt ut i februari efter en trögare höst och  vårsäsongen har på senare år blivit allt viktigare och bättre för oss. Vi försökte  tidigt bromsa och hålla i kostnaderna men när coronapandemin slog till så blev det väldigt tufft. Som vi ser det så gör en rekonstruktion minst skada i det här läget, säger Niklas Gertler, vd till Habit.

Till Habit säger han att det inte finns några planer på att i nuläget stänga någon av butikerna.

Upprinnelsen till den sedan tidigare pressade likviditeten var att bolaget  påverkades kraftigt under 2017 och 2018 av stora vägarbeten för Götaleden inom ramen för projektet Västlänken.

Bygget gjorde, enligt Niklas Gertler, att den tidigare originalbutiken på Kilsgatan blev extremt svårtillgänglig och att det uppstod en stor brist på parkeringsplatser. 

Man tvingades efter mer än 50 år på adressen att söka nya lokaler och  för att uppnå en tillräcklig kundtillströmning flyttades verksamheten från Kilsgatan till  den 1 000 kvadartmeter stora butiken på Stora Åvägen i Sisjön  under hösten 2018.

"Flytten ledde initialt till ökade kostnader, såsom dubbla hyreskostnader, flyttkostnader samt installations- och investeringskostnader avseende de nya lokalerna", upper bolaget.

Förutom butiken i Sisjön har Holmens Herr sedan 2016 en butik på Avenyn.

I sortimentet finns kläder, skor och accessoarer från ett varumärken som Corneliani, Oscar Jacobson, Oscar of Sweden, Polo Ralph Laurent, Gant, Eton, Nudie Jeans och Tiger of Sweden.

Holmens Herr omsatte 63 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret som förlängdes och slutade i april 2018. Rörelseresultatet, EBIT, uppgick under perioden till -10 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11