23948sdkhjf

Åhléns lagersatsar: "Ökad leveransförmåga bidrar till att fler varumärken kommer kunna anslutas"

Åhléns ska bli ledande digital marknadsplats och investerar i ett automatiserat robotlager som ska serva både varuhus och e-handel.

Habit har tidigare skrivit om Åhléns satsning på e-handel och på transformationen att bli en marknadsplats både fysisk och digitalt.

Ett led i omställningen är att varuhuskedjan nu investerar i ett toppmodernt automatiserat robotlager av skyttelteknik som byggs i Rosersberg utanför Stockholm och ska fungera som nytt centrallager.

Det nya lagret är på 37 500 kvadratmeter och byggs av fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö och Kilenkrysset.

Flytten till det nya lagret är planerad till andra kvartalet  2022 och ska enligt varuhuskedjan  "möjliggöra snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhus".

– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, vd på Åhléns i en kommentar.

Den nya automationslösningen, som förses av leverantören Knapp, ska ge  ökad flexibilitet genom att serva både e-handelskunder och varuhus i en väl integrerad lagerprocess.

– Efter en 60-årig lång epok med vårt nuvarande lager tar vi nu nästa steg och går in i en ny fas för framtiden med ett nytt automatiserat lager. Den ökade leveransförmågan bidrar till att fler varumärken kommer kunna anslutas till Åhléns och samtidigt ge bättre service till våra regionala varuhus för att förstärka vår fysiska närvaro, säger Gustaf Öhrn.

Berörda medarbetare har fått information om den kommande lagerflytten och kommer att erbjudas arbete i det nya lagret i den utsträckning som är möjlig. Dialog med facket pågår och en ny organisation ska arbetas fram och bemannas under 2021/2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094