23948sdkhjf

Whyred fortsätter stänga butiker

Sedan rekonstruktionen inleddes i oktober i fjol har modeföretaget stängt fler butiker. Förutom en egen butik delar modeföretaget nu ytor med systervarumärket Hope.

Sedan den 3 oktober i fjol befinner sig modeföretaget Whyred, som tillsammans med Hope och Cross Sportswear ägs av Gotoga, i rekonstruktion.

I mitten på april fick modebolaget grönt ljus av Stockholms tingrätt att förlänga rekonstruktionen ytterligare och nu senast fram till den 3 juli.

I samband med att rekonstruktionen inleddes i oktober i fjol sa Gotogas vd Kerem Yazgan till Habit att en del i rekonstruktionen av modeföretaget var att se över och stänga butiker. Butikerna, som bland annat byggts om för lånade pengar, var tillsammans med höga hyror del i att modeföretaget dragit på sig en på tok för hög kostnadskostym, menade han.

Butiker hade redan stängts innan oktober och vid tiden för rekonstruktion fanns sex enheter för Whyred kvar.

"I dag kvarstår sex butiker och just nu planeras inga ytterligare stängningar och Kerem Yazgan räknar med att Whyred även i framtiden kommer att ha omkring fem, sex butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö", sa Kerem Yazgan till Habit då. 

Men nu har modeföretaget stängt ytterligare tre butiker.

Till Habit uppger Marita Pettersson, senior pr manager hos Assefa communication, att modeföretaget  stängt delar av butiksnätet: butikerna på Smålandsgatan och i Brunogallerian i Stockholm samt på Vallgatan i Göteborg.

"Anledningen till stängningar har varit att Whyred är inne i en förändringsresa med fokus på e-handel", uppger hon till Habit.

I dag har modemärket tre butiker kvar;  Drottninggatan 94 i Stockholm som enligt Marita Pettersson fått ett mindre lyft och gjorts om från outlet- till fullprisbutik.

I butiken säljs nya kollektioner men också secoundhand- och unika plagg i konceptet Selection.

Utöver butiken i Stockholm har Whyred två butiker i Malmö tillsammans med systerdotterbolaget Hope; i Hansa och på Skomakargatan där den senare är en outlet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141