23948sdkhjf

Oscar of Sweden i konkurs

Det anrika skjortföretaget som förvärvades av Sir of Sweden i fjol har försatts i konkurs.

Skjortföretaget Oscar of Sweden har försatts i konkurs vid Borås tingsrätt.

I konkursansökan, undertecknad av vd Mats Ljungström, framgår att "med anledning av att Oscar of Sweden befinner sig på obestånd ansöker vi i egenskap av behörig firmatecknare om bolagets försättande i konkurs"

I ansökan som inkom till Borås tingsrätt den 3 juni framgår att bolaget har tillgångar som består av utestående kundfodringar och varulager på cirka 14 miljoner kronor.

Skulderna i bolaget uppgår till cirka 18,7 miljoner kronor.

Boråsbaserade Oscar of Sweden har enligt konkursansökan 5 anställda.

Det anrika modeföretaget grundat 1949 har försäljning av skjortor via ett 100-tal återförsäljare i Sverige och via agenter på sju exportmarknader.

Modebolaget omsatte drygt 38 miljoner kronor 2018 och gjorde en förlust om drygt 2,8 miljoner kronor.

Sedan i december 2019 ägs Oscar of Sweden av herrkonfektionsbolaget Sir of Sweden som förvärvade skjortföretaget  från det estniska moderbolaget AS Sanger den 12 december samma år.

Sir of Sweden tog då över samtliga aktier i skjortföretaget.

Vd Mats Ljungström hade då också verkat som tillförordnad vd för Oscar of Sweden sedan i maj 2019.

"Respektive varumärke ska fortsätta designa, producera och sälja självständiga kollektioner via två separata bolag medan synergierna skall uppnås via gemensam säljkår samt back office som IT, administration, lager och logistik", hette det vid tiden för uppköpet.

Oscar of Sweden är baserat i Borås medan Sir of Sweden har kontor i Båstad. Kontoret och personalen i Borås ska vara kvar sa Mats Ljungström till Habit i januari i år. 

Sir of Sweden berörs inte av konkursen i Oscar of Sweden.

Till Habit sa han då att diskussioner om samgående mellan företagen har pågått under det senaste året och AS Sanger har varit intresserade av att sälja Oscar of Sweden en längre tid. Något som också har att göra med att den tidigare skjortillverkaren inte längre hade egen produktion i Estland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078