23948sdkhjf

Footway vill köpa Caliroots

Förvärvade nyligen Sportamore och vill skapa en ledande plattform för e-handel inom sport och mode.

Footway undersöker möjligt förvärv av Caliroots som sedan de 23 april är i rekonstruktion.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Californian Roots och dess dotterbolag driver tre olika varumärken; Caliroots, Hollywood och Soto Store, med fokus på bland annat streetwear och skate med närvaro i Norden och Europa.

Dotterbolagen Hollywood med butiker i Stockholm och Göteborg samt Soto med två butiker i Tyskland ingår dock inte enligt tidigare uppgifter till Habit i rekonstruktionen.

"Förvärvet skulle ske som ett led i Footways ambition att skapa en ledande plattform för e-handel inom sport och mode. Finansiering skulle i så fall ske genom egen kassa", heter det.

”Vi är alltid intresserade av nya möjligheter och arbetar löpande med att hitta starka varumärken till vår plattform. Caliroots har sedan starten 2003 framgångsrikt byggt starka varumärken som skulle passa väl in på Footways nya plattform för e-handel inom sport och mode. E-handelsmarknaden för mode genomgår en konsolidering och vi vill vara en drivande kraft i denna”, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway i en kommentar.

Avsikten skulle vara att slutföra förvärvet under andra halvåret 2020.

”Tillsammans med Footway ser vi stora möjligheter att ta våra varumärken till nästa nivå. Vi ser tydliga fördelar att bli en del av något större i ett sammanhang där vi får fylla en viktig roll”, säger Andreas Koschnike, vd, för Caliroots.

I samband med att rekonstruktionen inleddes i slutet av april frakom att  Caliroots befann sig i akut likviditetsbrist och saknade möjligheter att betala sina skulder. Skulderna till en rad leverantörer uppgår till runt 50 miljoner kronor och här finns även checkräkningskrediter på 43 miljoner kronor och skulder till koncernföretag på 45 miljoner kronor. 

I en intervju med Habit i samband med att rekonstruktionen blev känd sa Caliroots grundare Andreas Koschnike att uppköpare var på gång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063