23948sdkhjf

Caliroots i rekonstruktion – har 50 miljoner i leverantörsskulder

E-handelsbolaget och streetwearkonceptet Caliroots ansöker om rekonstruktion. Breakit har tagit del av handlingar som inkommit till Stockholms tingsrätt. 

Bolaget grundades 2003 av Andreas Koschnike och Per Norell. I dag har Caliroots försäljning både på nätet och i butik. I augusti förra året gick Cristina Stenbeck, via privata bolaget Camshaft, in med 18 miljoner kronor i bolaget och så sent som i januari gjordes ytterligare en nyemission. Men mer pengar från investerarna är inte att vänta i nuläget.

”Nuvarande ägare, som tillskjutit omfattande kapital till bolaget under expansionsfasen, har meddelat att ytterligare tillskott för närvarande inte kan tillskjutas. Mot den bakgrunden tvingas bolaget ansöka om företagsrekonstruktion”, står det i handlingarna.

Läs också: Footways omsättning backar

I handlingarna skriver Caliroots också att de i likhet med många andra drabbas hårt av corona. Det har skapat problem att få hem leveranser från utländska aktörer och försäljningen, främst på den internationella marknaden, har minskat. Under det första kvartalet i år beräknas omsättningen uppgå till 62 miljoner kronor med en förlust på 21 miljoner kronor.

Breakit skriver att Caliroots uppges befinna sig i akut likviditetsbrist och saknar möjligheter att betala sina skulder. Skulderna till en rad leverantörer uppgår till runt 50 miljoner kronor och här finns även checkräkningskrediter på 43 miljoner kronor och skulder till koncernföretag på 45 miljoner kronor. 

Läs även: Pionjären som erövrade streetwearscenen

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078