23948sdkhjf

Rains vill byta läge i Stockholm

Den danska modeverksamhetens butik är tillfälligt stängd.

I mitten av september 2018 öppnade danska Rains butik på Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.

Nu är butiken stängd sedan det svenska bolaget som drev butiken försatts i konkurs vid Attunda tingsrätt i början av maj.

Enligt konkursförvaltaren Jiro Terao, WE Advokater AB, ägs interiören och plaggen i butiken av det danska modebolaget som även står på kontraktet till butikslokalen.

Men uppgifterna tillbakavisas av Rains Daniel Brix Hesselager, ansvarig för business development hos den Århusbaserade modeverksamheten, som i ett mejl till Habit uppger att modebolaget inte letar efter en ny partner i Stockholm utan att bolaget avser att öppna två nya butiker i Stockholm i samarbete med samma partner.

Han uppger vidare att konkursen i bolaget inte hade med Rains butik att göra.

I nuläget är butiken stängd och på sajten hänvisar Rains till att butiken är tillfälligt stängd på grund av coronapandemin.

"Det är vår avsikt att hitta en ny plats för butiken på Humlegårdsgatan, som vi önskar ska vara större och bättre exponerad", skriver Daniel Brix Hesselager i ett mejl till Habit.

Butiksytan på den tidigare butiken omfattade 50 kvadratmeter.

”Just nu letar vi efter två nya butikslägen  i Stockholm och räknar med att öppna nya butiker i höst", skriver han vidare.

Enligt Daniel Brix Hesselager ska även de kommande butikerna i Sverige drivas av samma partner.

Förutom butik har modeföretaget även ett antal återförsäljare i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062