23948sdkhjf

Strikta regler när Italiens butiker öppnar igen

Samtidigt flaggar H&M för flera stängningar.

Italien har så smått börjat öppna samhället igen efter en total nedstängning sedan mars.

Datumet för när kläd- och skobutiker återigen kan öppna är satt till den 18 maj. Men då är det stränga regler som verksamheterna har att förhålla sig till. Det kommunicerade Italiens premiärminister Giuseppe Conte i veckan.

Kunder måste hålla en meters avstånd till varandra. De måste bära skyddshandskar och mask, vilket även gäller butikssäljarna. Butikerna ska städas två gånger om dagen, och de kläder som har provats och inte blivit sålda måste desinficeras innan de får hängas ut till försäljning igen (UV nämns). Vidare ska butikerna, om möjligt, ha separata in- och utgångar. Butiker som är mindre än 40 kvadratmeter får bara släppa in en kund i taget.

Samtidigt som affärsverksamheterna gör sig redo att öppna, ser H&M med 181 butiker i landet, över sitt butiksnät. Enligt tidningen Corriere della Sera kommer två butiker i Milano (Corso Buenos Aires och Via Torino) samt en butik i Udine inte att öppna igen. Mellan augusti och november kommer ytterligare fyra butiker att stängas, bland annat i Vicenza. Ett hundratal medarbetare berörs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078