23948sdkhjf

Italien stänger butiker

All kommers stängs ned i hela landet.

För att förhindra att coronaviruset sprids ytterligare släcker detaljhandeln i Italien ner helt, enligt beslut från den italienska regeringen. Detta meddelade landets premiärminister Giuseppe Conte i ett tal till nationen under onsdagskvällen.

Beslutet gäller fram till den 25 mars och innefattar även restauranger och barer som fram tills nyligen hade begränsade öppettider till klockan 18. Även frisörer och skönhetscenter stänger. Livsmedelsbutiker, apotek, tobaksaffärer och tidningskiosker är undantagna. Likaså är hemleveranser tillåtna.

Rinascente informerar på sin hemsida att varuhusen på nio orter kommer att ha stängt till den 3:e april. Där säljs bland annat Acne Studios.

H&M Group är en stor aktör i landet med 181 butiker, enligt bolagets senaste årsredovisning. Under det brutna räkenskapsåret 2018/2019 uppgick H&M:s omsättning på marknaden till 8,4 miljarder kronor. I en kommentar till nedstängningen av butiksnätet skriver H&M följande till Habit:  "Med tanke på rådande situation är en kortsiktig påverkan på vår försäljning oundviklig. Det är för tidigt att säga något om eventuella långsiktiga effekter."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078