23948sdkhjf

Boozt drar tillbaka prognos – skriver ned lager

Danske nätmodehandlaren Boozt drar tillbaka sin prognos för helåret 2020, till följd av att coronapandemin har haft en negativ effekt under första kvartalet samt osäkerhet dess påverkan för den resterande delen av året.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettoomsättningstillväxten för det första kvartalet förväntas att hamna inom intervallet 7-9 procent, med en lägre justerad rörelsemarginal än föregående år till följd av en extraordinär nedskrivning av varulager från föregående års säsonger.

Exkluderat för den extraordinära nedskrivningen förväntas den justerade rörelsemarginalen förbättrats jämfört med föregående år. En uppdatering om förväntad justerad rörelsemarginal för det första kvartalet kommer att publiceras senast den 20 april 2020, skriver Boozt.

"Det justerade rörelseresultatet i januari och februari var i nivå med våra förväntningar med en nettoomsättningstillväxt i den lägre delen av intervallet 15-20 procent och med en förbättrad rörelsemarginal i förhållande till samma period under föregående år. Till följd av coronavirusets utbrott på de nordiska marknaderna under mars och som en konsekvens av de åtgärder som vidtagits av respektive regering har konsumtionen av mode och accessoarer påverkats mycket negativt. Följaktligen avvek nettoomsättningen i mars negativt från våra förväntningar", skriver Boozt.

En ökning av nya kunder motverkar delvis påverkan av lägre konsumtion från befintliga kunder. Booztlet.com har även hela kvartalet, inklusive mars, vuxit med mer än 100 procent, skriver bolaget. Boozt har en god likviditet, för närvarande ungefär 220 miljoner kronor.

Därutöver har bolaget tillgång till sin kreditfacilitet hos Danske Bank om 200 miljoner kronor.

"Inklusive vår kontokredit om 60 miljoner kronor har vi disponibla medel om ungefär 480 miljoner kronor. Det är vår bedömning att detta är tillräckligt med likvida medel för att säkra verksamheten genom en förlängd nedgång och utnyttja de möjligheter som kan uppstå", skriver Boozt.

Boozt planerar att släppa sin delårsrapport för första kvartalet den 14 maj 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095