23948sdkhjf

Lindex berörs inte av Stockmanns rekonstruktion

Modekedjans dagliga verksamhet påverkas enligt Lindex inte.

Lindex finska ägare Stockmann meddelade på måndagsmorgonen att varuhuskoncernen lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Helsingfors tingsrätt.

Lindex ska dock inte påverkas då ansökan inte  gäller inte koncernens dotterbolag, det vill säga Stockmann-varuhusen i Baltikum eller Lindex, meddelar modekedjan.

 – Att våra ägare Stockmann idag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet. Coronaviruset och dess effekter har påverkat retailbranschen markant och oss som företag. Men vi ser i denna extraordinära situation att tillväxten online har förstärkts ytterligare och våra strategiska satsningar inom den digitala utvecklingen fortlöper, säger Susanne Ehnbåge, vd, i en kommentar.

Hur mycket försäljningen i e-handeln framgår inte.

"Vad gäller vår försäljning kan vi som noterat bolag inte kommentera försäljning  varken vad gäller online eller i butik", uppger Kristina Hermansson, kommunikationschef Lindex i ett mejl till Habit.

Det kan bolaget istället göra i samband med kommande  kvartalsrapport som släpps den 30 april.

"För att möta den minskade efterfrågan har vi justerat en del öppettider och vi har också nyttjat korttidspermitteringen för delar av vår personal för att anpassa oss till det rådande läget. Trots denna utmanande tid vi nu alla befinner oss i ser vi att vår tillväxt online har förstärkts ytterligare", uppger Kristina Hermansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11