23948sdkhjf

Venue Retail Group ansöker om konkurs

UPPDATERAD!

På onsdagen meddelade  bolaget att en befintlig aktieägare ska rädda bolaget. Nu fortsätter rekonstruktionen. Venue Retail Group har återkallat konkursansökan och på egen begäran bett  Stockholms Tingsrätt avskriva ansökan som bolaget skickades in i måndags. Något som nu gjorts.

I torsdags kväll meddelade Venue Retail Group AB, VRG, att konkurs var ett av alternativen som då utreddes.

I dag, måndag, är konkursansökan ett faktum. 

Väsk- och accessoarkoncernen, som sedan den 20 november befunnit sig i företagsrekonstruktion, informerar i ett pressmeddelande om att en ansökan om konkurs nu är inlämnad hos Stockholms tingsrätt.

I pressmeddelandet konstateras att de kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder inom ramen för rekonstruktionen inte räcker. Efter stort försäljningsbortfall till följd av coronaviruset, på 70-80 procent, gör att bolaget idag är insolvent.

Koncernen har också sökt men inte erhållit en nödfinansiering om 60 miljoner kronor från en av de nordiska storbankerna. 

Tidigare under måndagen beslutade Nasdaq Stockholm att stoppa handeln i Venue Retail Group. När handeln stoppades hade aktien fallit med 37 procent till 0:1250 kronor.

VRG säljer väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge inom ramen för de helägda kedjorna Accent, Morris och Rizzo. Koncernen driver även ytor på NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg.

I förra veckan blev det också känt att Jonas Ottosson valt att lämna vd-posten efter fyra år. Han lämnar bolaget i juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079