23948sdkhjf

Från Hugo Boss till J Lindeberg

Modeföretaget har rekryterat ny head of design. Han har ett förflutet från den internationella herrmodescenen.

Neil Lewty har rekryterats tillrollen som  head of design för J Lindeberg. Han tillträder i augusti och kommer närmast från posten som senior head of design på Hugo Boss Sportswear. Han har även ett förflutet från Tommy Hilfiger där han arbetat med herrmode.Neil Lewty efterträder Jens Werner som lämnade modebolaget i september i fjol efter två år på posten.

Den nya designchefen har enlligt modeföretaget en "gedigen erfarenhet av att leda designteam på internationell nivå".

- Detta är en nyckelrekrytering för J.Lindeberg. Neil kommer leda utvecklingen av hela vårt produktutbud tillsammans med vårt designteam. Hans uppdrag är att utveckla nyskapande kollektioner i linje med varumärkets DNA och värderingar samt att säkerställa den kommersiella aspekten på samtliga marknader. Neil har den ledarskapskompetens som krävs för att säkerställa kreativitet, produktinnovation och kommunikation i vårt varumärke. Det är viktigt att vi fortsätter inspirera kunder på alla marknader, säger Jonas Andersson, vd i en kommentar till rekryteringen. 

Sedan Jens Werner lämnade J Lindeberg, grundat 1996, i höstas har olika personer internt tillfälligt haft designansvaret.

- Det ska bli spännande att få ta del av J.Lindebergs resa. Det är ett starkt varumärke med global närvaro, och mixen av mode och sport är mer relevant än någonsin. Jag ser fram emot att bygga vidare på varumärkets arv, ta det till en ny nivå och se till att J.Lindeberg fortsätter att förnya sig och förbli relevant i framtiden, säger Neil Lewty.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078