23948sdkhjf

Askets vd - August Bard Bringéus - till Habits seminarium

Den 22 april arrangerar Habit tillsammans med deminleverantören Isko frukostseminariet Habit Sustainable Production Day.

Temat under förmiddagen är hur modeindustrin ska kunna arbeta mer cirkulärt och hållbart med produktion.

Några av talarna är Nina Shariati, hållbarhetsstrateg hos H&M, som har mer än 17 års erfarenhet från mode- och detaljhandeln. Hennes expertområden är transperens, cirkulär ekonomi, global sourcing, tillverkning och innovationer. Hon sitter också som global textilhandelsexpert i FN-organet UN/CEFACT.

Nina Shariati kommer att prata om cirkularitet kopplat till digitalisering och standardisering av produkter.

-- Om cirkulär ekonomi ska kunna skalas upp, till exempel genom att recykla redan använda plagg, måste vi skapa standarder, så att det blir möjligt. Inte varje varumärke för sig utan en standard som gäller över hela linjen, säger hon till Habit. 

August Bard-Bringéus, medgrundare av Asket och bolagets vd, kommer berätta om Askets resa och hur företaget jobbar med spårbarhet. Asket, som vill få konsumenterna att handla medvetet och långsiktigt, växer med rekordfart.

-- Vi är del av modeindustrin, men vi vill ersätta snabb konsumtion med långsam konsumtion. Vårt mål är att få fler att köpa färre men bättre plagg som på sikt kan tas omhand på ett ansvarsfullt sätt, säger August Bard-Bringéus. 

Daniel Mensch, från Sustainable Fashion Academy, kommer leda en panel där bland andra Jonas Clason från varumärket Jeanerica och ATP Atelier, Maria Sandow, Svensk Handel Stil, Nina Shariati, H&M och Ebru Ozkucuk Guler, Isko, deltar. 

Se hela programmet här: Habit Sustainable Production Day. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093