23948sdkhjf

H&M först ut med plagg i Circulose

Habit har tidigare skrivit om nya återvinngsbara och biologiskt nedbrytbara textilmaterialet Circulose, framtaget av Re:newcell och skapat av återvunna kläder, produktionsspill och textilier som råvara, som H&M nu blir det först med att lansera i butik som del i H&M's Conscious exclusive collection.

Den 26 mars lanseras en jacquardvävd klänning i Circulose som i det här fallet består av till 50 procent återvunna jeans och 50 procent textilråvara från FSC-certifierat trä.

Plagget blir tillgängligt globalt och ska säljas i 100 butiker och online.

Re:newcells lansering i mars med H&M är ett av en rad samarbeten med andra globala varumärken som väntar under 2020 för innovationsföretaget grundat 2012. Genom en patenterade process förvandlar Re:newcell gamla kläder som innehåller mycket cellulosa, som bomull och viskos, till Circulose.

Processen minskar modebranschens beroende av ny bomull, olja och skogar och till framställningsprocessen används mindre vatten och färre kemikalier.

Re:newcell har hittills tagit in mer än 20 miljoner dollar från investerare inklusive just H&M, The Mills Fabrica och Kappahl. I september ifjol förärades Re:newcell, tillsammans med två andra företag, Norrsken Award i samband med avslutningen på Impact Week. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094