23948sdkhjf

Cecilia Tall bekräftar: Teko har lämnat SFC

I oktober lämnade Teko delägarskapet i Swedish Fashion Council. Samtidigt klev generalsekreteraren, Cecila Tall, av styrelseuppdraget.

I går rapporterade Habit om att samgåendet mellan SFC och ASFB, Association of Swedish Fashion Brands, aldrig kom till stånd, samt att ASFB efter snart två år tar nya tag genom att utse en ny generalsekreterare, Catarina Midby.

Habit hade också fått uppgifter om att Teko hade lämnat SFC. Detta bekräftar nu Tekos generalsekreterare, Cecila Tall, för Habit. Enligt Cecilia Tall, har Teko varit delägare i det som i dag heter Swedish Fashion Council sedan 1990-talet. Men i oktober lämnade Teko samarbetet.

– Det är ingen dramatik kring detta. Vi gjorde om vår strategi på Teko under förra året och bestämde oss för att inrikta oss på hållbarhet, forskning och innovation. Det är bättre om de som är duktiga på modeveckor och trender får jobba med det. Vi har inte jobbat så på flera år, så detta var naturligt när det kom upp en förändring i Swedish Fashion Council.

Vad är det för förändring du syftar till?
– I samband med att ASFB kom in (för snart två år sedan, red. anm.) och då blev det mer ett fokus på en ny strategi. Då tyckte vi det är bättre att ha ägare i SFC som vill jobba med det som finns i strategin.

Vilka som är delägare i SFC i dag, har inte Habit fått bekräftat, men Svensk Handel och Agenturföretagen har stärkt sitt delägarskap när Teko lämnade.

– Vi har överlåtit våra aktier till Agenturföretagen och Svensk Handel, och jag lämnade styrelsen, säger Cecila Tall.

– Jag tycker den här förändringen är bra, både för Fashion Council och de nya delägarna. Vi kommer att fortsätta jobba ihop, men inte med oss som delägare.

Enligt uppgift till Habit ska Swedish Fashion Council kommunicera ”en ny plattform” den 21 januari. Men vad den innebär vill SFC inte berätta i nuläget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11