23948sdkhjf

Back i konkurs

Bolaget bakom modemärket har försatts i konkurs.

Bolaget bakom modevarumärket Back, ASB Sweden AB, ansökte om konkurs vid Stockholms tingrätt den 12 november. I ansökan framgår att bolaget är på obestånd som ej är tillfällig.

Konkursansökan är undertecknad av grundaren Ann-Sofie Josefsson som även tillsammans med bolagets tidigare vd Jennie Rosén är ledamot i bolaget som registrerades 2009.

Designern är i dag, enligt Linkedin, knuten till teknikföretaget Teenage Engineering och posten som designer.

I en längre intervju i Dagens Nyheter i maj 2018, som Habit refererade till, uppgav Ann-Sofie Back och hon skulle pausa varumärket ett slag för att finna kreativiteten igen.

– Jag behöver tid att fundera på hur jag ska gå vidare. Det känns som om jag bara har tryckt ut mer och mer produkter den senaste tiden, med fler och fler släpp per säsong. Det blir ingen paus i skapandet och det urholkar kreativiteten. Det blir varken fräscht idémässigt eller ur en hållbarhetsaspekt. Jag måste hitta ett nytt sätt att förhålla mig till modeskapandet som känns kreativt och utmanande igen, sa Ann-Sofie Back till tidningen då.

Ann-Sofie Back lanserade varumärket 2001 efter examen från Beckmans designhögskola i Stockholm och Central Saint Martins i London. Hon har även varit verksam som designer och creative director för andra varumärken som Acne Studios och Cheap Monday där hon verkade fram till 2017. I eget namn har hon designat de tre egna etiketterna Ann Sofie Back, Ateljé och Back. 

Habit har varit i kontakt med konkursförvaltaren Jan Gerdén vid Lindskog Malmström Advokatbyrå som bekräftar konkursen men som i nuläget inte önskar att kommentera förrän han satt sig in i ärendet ordentligt.

ASB Sweden har inte lämnat in någon årsredovsining för 2018. 2017 uppgick nettoomsättningen till 4,2 miljoner kronor (10,4) och rörelseresultatet, EBIT, landade på -4,5 miljoner kronor (-1,2).

Datum för edgångssammanträde är satt till den 17 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078