23948sdkhjf

Nu separeras RNB

Så föreslås styrelserna se ut.

I november i fjol aviserade RNB att man hade för avsikt att splittra koncernen i dotterbolag. Nu är separation av affärsområdena genomförd och nu föreslås sammansättning av ledamöter från i mitten av december enligt följande;

I Brothers föreslås nyval av Michael Lemner som ordförande samt omval av ledamöterna Kristian Lustin och Nanna Hedlund.

I Departments & Stores föreslås omval av Magnus Håkansson som ordförande och nyval av Per Thunell samt omval av Kristian Lustin och Lina Söderqvist som ledamöter.Yvonne Magnusson fortsätter som vd för affärsområdet Departments & Stores.


I Polarn O. Pyret föreslås nyval av Michael Lemner som ordförande och av Joel Lindeman och Yvonne Magnusson samt omval av Kristian Lustin som ledamöter.


Michael Lemner har varit ledamot i RNBs styrelse sedan 2013 samt har en bred och lång erfarenhet av detaljhandelsbranschen och specifikt av klädföretag.


- I och med separationen av dotterbolagen, så ändras balansen mellan RNBs styrelse och dotterbolagens styrelser. Dotterbolagens styrelser och dess kompetensmix får betydelse för den fortsatta utvecklingen av verksamheterna och ordförandena tillsammans med vd för RNB blir länkar till huvudstyrelsens arbete, säger Laszlo Kriss, styrelsens ordförande i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078