23948sdkhjf

RNB splittras - då lämnar vd

Styrelsen föreslår att detaljhandelskoncernen ska bestå av självständiga bolag. Koncernchef och vd Magnus Håkansson väntas lämna nuvarande roll i december nästa år.

Inför årsstämman 20 december föreslår styrelsen i detaljhandelskoncernen, där bland annat Brothers, verksamheter på NK-varuhusen och Polarn O. Pyret ingår, att bolaget ska delas upp i självständiga bolag och på sikt ha små koncerngemensamma funktioner. Därmed ska koncepten stå på egna ben och är omstruktureringen väl är genomförd kan ett eller flera bolag komma att säljas av.

I pressmeddelandet skriver styrelsen att efter genomförandet att dela upp bolagen ska ”kvarvarande verksamhet och kostnadsmassa i moderbolaget kommer att minimeras i och med omstruktureringen och rationaliseringspotentialen uppskattas till drygt 15 miljoner kronor per år”.

Omstruktureringen av koncernen ska ledas av nuvarande vd och koncernchef Magnus Håkansson under det kommande året men hans anställning i nuvarande form avslutas den 31 december 2019.

I pressmeddelandet skriver RNB  att ”Magnus Håkansson är öppen för att anta ett nytt anpassat och begränsat uppdrag beroende på hur koncernen ser ut då”.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065