23948sdkhjf

MODEBRANSCHENS BOKSLUT

I senaste numret har Habit kartlagt nyckeltalen för 247 företag i modebranschen.

Välkommen till Habits stora marknadsnummer!

Ur innehållet:

Dags för bokslut. Habits årliga, unika genomgång av branschens nyckeltal omfattar i år närmare 250 bolag – från kedjor, butiker och e-handelsbolag till leverantörer inom kläd-, sport- och skosegmentet. Habit har listat vinnarna och förlorarna 2018.

Ett av tillväxtbolagen i fjol var onlineaktören Bubbleroom. Habit har träffat vd:n Ville Kangasmuukko Nordström som har fått bolaget att lyfta efter flera år av förluster och stagnerad omsättning. Han berättar om hur Bubbleroom ska konkurrera på en allt aggressivare onlinemarknad, nå nya tillväxt- och lönsamhetsmål och vad som är det bästa med vd-jobbet.

Habit minns Gunilla Pontén, den banbrytande modedesignern och affärskvinnan som gick bort i somras, bara några veckor efter sin 90-årsdag. Habits moderedaktör Christina Bild tecknar bilden av en färgstark kvinna i sotsvart makeup, svarta, voluminösa plagg och en liten baskerhatt.

I Västerbotten, närmare bestämt i gallerian i Skellefteå, intervjuar Habit entreprenörerna bakom The Local Store: Johnny Hedlund och Alexander Nordlund. Tillsammans har de skapat ett lönsamt herrmodemecka där deras närvaro i butiken är lika viktig som sortimentet.

Sist men inte minst gör vi också en sammanfattning av våren 2020 från Köpenhamns modevecka. Medan volym, volanger och ett vitaliserat jeansmode letar sig in i dammodet, får herrarna bland annat ett nytt modeideal att se upp till.

Trevlig läsning!
Kajsa Åström, tf chefredaktör Habit

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093