23948sdkhjf

H&M-konkurrenten Forever 21 i konkurs

Haft svårt att hänga med i skiftet till e-handel.

Klädkedjan Forever 21 har lämnat in konkursansökan, rapporterar flera medier. Den amerikanska H&M-konkurrenten har mellan 1 och 10 miljarder dollar i skulder, enligt dokumenten. Verksamheten kommer dock kunna fortsätta under omstruktureringsprocessen, enligt Financial Times.

Forever 21 kommer lämna de flesta av de internationella marknader där bolaget finns representerat, inkluderande stängning av butiker i Asien och Europa. Lågpriskedjan har haft svårt att hänga med i skiftet till e-handel, skriver FT.

Bolaget har erhållit bryggfinansiering om totalt 350 miljoner dollar från två finansiärer för att hålla verksamheten uppe medan en så kallad kapitel 11-konkurs genomförs, vilken kan leda fram till att bolagets verksamhet antar en ny form under samma namn.

Forever 21 har totalt 800 butiker i USA, Europa, Asien och Latinamerika. Enligt konkursansökan ska 178 butiker nu stängas. Hur många ytterligare butiker som försvinner beror på hur dialogen går med de respektive fastighetsägarna. "Vi förväntar oss dock att ett signifikant antal av dessa butiker kommer att förbli öppna och drivas som vanligt, och vi räknar inte med att lämna några stora marknader i USA”, har företaget förklarat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079