23948sdkhjf

Tillbaka hos Gant

Christopher Bastin kliver på som global artistic director och ska fungera som varumärkets ”kreativa katalysator”.

Christopher Bastin tillträder som global artistic director hos Gant och ska ha huvudfokus främst på att initiera och kurera pr-drivna kollektioner och varumärkessamarbeten, heter det i ett pressmeddelande.

Han arbetade på Gant mellan åren 2005 till 2015 och kommer närmast från rollen som kreativ chef hos NN07 men har även arbetat med varumärken som Frame och Indiska i egen kreativ verksamhet.

På Gant började han som skjortdesigner och blev sedan head of design för dåvarande Gant Rugger och verkade mellan 2012 och 2015 som bolagets creative director.

— Jag ser fram emot att återvända till gant som artistid director. Det har gått fyra år sedan jag lämnade, och sedan dess har branschen genomgått stora förändringar. Konkurrenser stenhård och kunden har aldrig varit mer medveten. Under dessa år har jag drivit en egen kreativ byrå samt arbetat med varumärken som Frame och NN07, och samlat på mig erfarenhet som gör att jag kan kliva in i min nya roll med värdefulla insikter och perspektiv, säger Christopher Bastin i en kommentar.

I sin nya roll ska han arbeta i nära samarbete med Karen Vogele, som i sin roll som EVP product and design har yttersta ansvaret för produkt- och designorganisationen, medan  Christopher Bastin ska ha det ytterst övergripande kreativa ansvaret för varumärket.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078