23948sdkhjf

Henri Lloyd skiftar vd

Magnus Liljeblad lämnar vd-posten för det nysatsande bolaget efter knappt ett och ett halvt år.

Magnus Liljeblad lämnar posten som vd för Henri Llloyd. Han har varit vd för Henri Lloyd sedan juni 2018 då en grupp svenska investerare tog över det konkursade brittiska bolaget för att starta om bolaget och relansera det klassiska varumärket.

Enligt ett pressmeddelande tar Jonas Andersson över som tillförordnad vd under rekryteringsprocessen för att finna en ny vd.

Enligt ett uttalande från styrelseordförande och majoritetsägare Hans Eckerström  söker bolaget både ny vd och kreativ chef och att företaget öppnar både  för två nya ledare eller att någon skulle kunna ta på sig båda rollerna i företaget.

Hans Eckerström skriver vidare att när bolaget nu går in i andra fas av relansering av varumärket var ledningsförändringar nödvändiga för att "bolaget ska växa och fullt ut uppnå vår vision för varumärket". 

"Det finns många områden i varumärkesrelanseringen som vi kan titta tillbaka på med stolthet och vara säkra på att vi har startat något riktigt speciellt på marknaden. Vår strategi att bygga vidare på arv av prestanda och funktionellt mode på ett modernt sätt har varit extremt väl mottaget", skriver Hans Eckerström.

I somras klev namnkunnige seglaren och olympiern Sir Ben Ainslie in i bolaget som investerare men även som teknisk rådgivare när det gäller produktutveckling.

Bolaget har bas i Göteborg och på adressen finns två bolag finns registrerade; Henri Lloyd International och Henri Lloyd Group.

Henri Lloyd Internationals omsättning för 2018 uppgick till 1,3 miljoner och bolaget gjorde en förlust om drygt 9 miljoner kronor.

1 april i år bytte bolaget Aligro Uk Investment namn till Henri Lloyd Group. I samma veva klev Jonas Andersson på som vd för bolaget efter att ha fungerat som ordinarie ledamot  tillsammans med Hans Eckerström som då blev styrelseordförande, enligt Bolagsverket.

Den 1 april i år gick även Jonas Ottosson, vd för Venue Retail Group, Fredrik Düring och Mikael Hägg in i bolaget.

Varumärket Henri Lloyd är grundat 1963.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063