23948sdkhjf

Atacac öppnar butik

Den 25 september öppnar Atacac, grundat av Rickard Lindqvist och Jimmy Herdberg, tillfällig butik i Victoriapassagen i Göteborg.

Butiken, som ska hålla öppet under två månader, öppnar i fastighetsägaren Wallenstams lokal som är tillägnade just pop up-formatet och under ledning av Ali Davoodi.

– Det ska bli roligt att prova konceptet och möta kunder i en fysisk miljö efter att tidigare bara funnits på webben. Det blir också spännande att se hur vi kan använda oss av den fysiska miljön, säger Rickard Lindqvist till Habit.

I samband med butiksöppningen lanserar duon även ett trikåbassortiment i ekologisk bomull som är både stickad och sytt i Sverige. Stickningen sker i Ljungskile i det som tidigare var Resteröds fabrik och som sedan en tid tillbaka åter är i bruk.

Plaggen ska hållas i lager i färgerna naturvitt, vitt och marinblått och är ritad efter en väldigt resurssnål modell med minimerat tygspill i produktion.

Atacac utökar även den egna microfabriken med fler maskiner och har dubblerat sömnadspersonalen från 2 till 4 personer.

I somras förärades Atacac Stockholm Fashion Districts utmärkelse “Encouragment for action” i kategorin fashion tech för just sitt hållbarhetsarbete.

Rickard Lindqvist är också aktuell som en av talarna under Habit Modebranschens Dag som äger rum i Borås den 5 september. Där ska han tala under rubriken  Det digitala paradigmet om Atacacs produktion, uppochnervända försäljningsmodell och strävan för att minska effekterna av klädproduktion genom att använda ny digital 3D-teknik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079