23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Röhnisch

Rekryteras från Adidas och efterträder Fredrik Röhnisch.

Emma Stjernlöf kliver på som vd för Röhnisch Sportswear.

Hon tillträder i början av nästa år och kommer närmast från posten som marknadschef på Adidas Norden.

Emma Stjernlöf efterträder Fredrik Röhnisch, som enligt ett pressmeddelande valt att gå vidare och lämna det operativa arbetet på Röhnisch efter nio år som vd och totalt 19 år på företaget.

- Efter 19 år i Röhnisch Sportswear är det dags för mig att gå vidare. Det har varit fantastiska år att få följa Röhnisch från det lilla familjeföretaget till ett internationellt ansett varumärke, men nu är det dags för ny energi i VD-rollen. Efter ett par år med stora investeringar i Röhnisch står bolaget starkare än någonsin och jag känner att det är rätt tidpunkt att lämna över stafettpinnen, säger Fredrik Röhnisch i en kommentar.

Han stannar dock i företaget som delägare och styrelseledamot.

- Emma Stjernlöf har ett imponerande track record från att utveckla starka varumärken och bygga vinnande team, samt gedigen erfarenhet från sportbranschen. Emma är en driven och naturlig ledare som personifierar mycket av det som Röhnisch står för. Vi ser fram emot att se Emma, tillsammans med teamet på bolaget, lyfta Röhnisch till nästa nivå, säger Susanna Campbell, ordförande i Röhnisch Sportswear i en kommentar.

Röhnisch grundades av Helmut Röhnisch 1945 och säljer och marknadsför sportprodukter till kvinnor med fokus på träning och golf.

Försäljning sker via egna fysiska butiker och webbutik samt via återförsäljare i över 20 länder och bolaget omsätter cirka 200 miljoner kronor. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078