23948sdkhjf

Odd Molly skyndar smått i rätt riktning

”Det är för tidigt att tala om ett tydligt trendbrott men de signaler vi ser är positiva".

Att det har varit motigt för Odd Molly en längre tid är känt och första kvartalet, januari till mars, var ingen rolig läsning med en minskad nettoomsättningen om 18 procent och ett  rörelseresultatet som uppgick till -17,6 miljoner kronor (-6,7). 

Men nu uppger bolaget att e-handels- och varumärkesförsäljningen ökar och det arbete som modebolaget lagt ned på

att bland annat stärka modemärket internationellt och inte minst i e-handeln börjar ge frukt. Nya samarbetet med modellen Caroline Winberg och pågående ambassadörssamarbetet med systrarna Titiyo Jah och Neneh Cherry ska ha haft en positiv effekt på e-handelsförsäljningen.

– Det är för tidigt att tala om ett tydligt trendbrott, men de signaler vi ser är positiva vad gäller vår egen onlineförsäljning. De förändringar vi genomför vad avser varumärkesarbete och e-handelsstrategi genererar ökande engagemang från våra besökare – vi spenderar också betydligt mindre i digital marknadsföring och får mer relevant trafik för våra marknadsinvesteringar. Fler pusselbitar ska på plats innan koncernen kan notera en kännbar vändning, men vi ser tydliga bevis på att vi är på rätt väg, säger vd Jennie Högstedt Björk i en kommentar.

Modebolagets strategi är inte bara att växa digitalt utan även via licens med ett antal lokala aktörer och nu har bolaget tecknat avtal med en ny samarbetspartner för Tyskland och Österrike som tagit över driften på marknaderna och kommer som första säsong att sälja in vår-/sommarkollektionen 2020 till återförsäljare.

Odd Molly genomför för tillfället en företrädesemission om cirka 25 miljoner kronor före emissionskostnader för att bland annat stärka bolagets finansiella situation. Emissionen är fullt ut säkerställd via teckningsförbindelser och garantiåtaganden från några av bolagets största ägare och teckningsperioden pågår till den 11 juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079