23948sdkhjf

Gina Tricot startar uthyrning: "För oss är detta en ny affärsmöjlighet"

Första butik att erbjuda tjänsten blir en Göteborgsborgsbutik.

Gina Tricot startar uthyrningskonceptet “Rent Your Party Outfit” som gör det möjligt för kunden att hyra festkläder för ett par dagar. 

"För oss är detta också en ny affärsmöjlighet som vi nu testar i en butik i Femmanhuset i Göteborg och blir utfallet väl så är planen att vi expanderar till fler butiker och kanske fler länder. Vi hoppas att vår kund är mottaglig för detta nya sätt att konsumera och vill i samband med detta också belysa vikten av att plaggen används flera gånger. Win Win – för miljön och plånboken", skriver Sanna Franklin, head of pr & social media hos Gina Tricot  i ett mejl till Habit.

Agnes Steingrüber är inköpsassistent hos Gina Tricot och den som som har drivit projektet. Uthyrningen sker i samarbete med VIC kemtvätt i Göteborg som enligt Sanna Franklin är  en mer miljövänlig kemtvätt.

"Det känns rätt att leda ett projekt för något som är snällt mot miljön, men samtidigt
håller våra garderober uppdaterade.Detta är ett av våra projekt för att bli ett ännu mer hållbart modemärke" säger Agnes Steingrüber, inköpsassistent och projekledare i en kommentar.

När kunden vill hyra ett plagg betalas först fullpris i butiken och ett kontrakt skrivs. Beroende på hur länge man har plagget hemma så får man tillbaka en viss summa av totalpriset inom en tvåveckorsperiod.

Satsningen är en del i kedjans hållbarhetssatsning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112