23948sdkhjf

Holknekt ratar e-handeln

Väljer fysiska butiker och håller premiärfest för Ink Letters hos Holmens Herr. Därtill har en agent knutits till projektet.

1 april kunde Habit berätta att Per Holknekt ger sig in i modebranschen igen med märket Ink Letters som han gör tillsammans med Ylva Liljefors och Lotta Cederqvist.I september lanseras det första plagget; en duffel.

Nu uppger han till Habit att trion prioriterar handel i fysiska butiker och väljer helt enkelt bort de stora näthandlarna som bara säljer digitalt.
- Vi vet att detta är ett kontroversiellt beslut, men vi står för det. Och jo visst har vi fått ovett för det. Det kan vara min kärlek till fysiska butiker och det där onda jag känner när jag ser butiker ta ner skylten efter alla år. Vi har bara mötts av kärlek från alla butiker efter vårt beslut och de näthandlare vi kontaktat har ej bemödat sig svara, vilket gjort beslutet lättare, skriver Per Holknekt i ett mejl till Habit. 

Han lägger dock till att man med Ink Letters inte fattar långa framtida beslut och att beslutet kan komma att omprövas men att det för stunden kändes rätt i hjärtat att hjälpa och bidra till den fysiska butikens fortlevnad och vara med att hitta lösningar, något som han också tror gynnar den egna långsiktiga affären.

Svensk agent för det nya märket blir Deeds och Kirsi Tarkki som redan  börjat sälja in varumärkets höst- och förvårleveranser. Till våren ska modeföretaget även koppla på internationella agenter i ytterligare sju länder.

Ink Letters premiärfest blir hos Holmens Herr i Göteborg i september.

Per Holknekt skriver att den prisade butiken bli stabil partner i arbetet med varumärket. Därtill ska ytterligare en lanseringsfest ske i höst i  en dammmodebutik men inför den premiären utlyser modemärket en tävling för att utse butik.

Första plagget är som kommunicerat en duffel i unisexmodell i en färg. Till våren fortsätter märket med ytterplagg och släpper tre jackmodeller; en vardera 1 februari, 1 mars och 1 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094