23948sdkhjf

JC i konkurs – då hämtar WeSC tillbaka varor

Sedan i oktober har WeSC haft ett samarbete med JC och har sålt varor på kommission i kedjans butiker.

I ett pressmeddelande skriver WeSC att företaget nu tar tillbaka varorna med anledning av konkursbeskedet. ”Avtalet är ett så kallat kommissionsavtal och ger WeSC full äganderätt av levererade varor och kommer därmed att tas tillbaka till WeSC´s egna lager för vidare försäljning genom andra kanaler”.

Bolaget bedömer inte att detta kommer att ha någon väsentlig påverkan på koncernens resultat, heter det.

Även Svea hade avtal med modekedjan om att sälja både dam- och barnkläder hos kedjan. Ytor i tio butiker lanserades vecka 10 och i samband med den nyheten sa Svea till Habit att företaget hoppades på ett långt samarbete med modekedjan framöver. Även Svea hade ett kommissionsavtal med modekedjan. 

När Habit tidigare i år talade med rekonstruktören Jonas Premfors hos DLA Piper så menade han att vägen framåt för JC kunde just vara kommissionsupplägg och inget eget varulager. 

När Habit talar med konkursfäörvaltare Mats Emthén vid Carler Advokatbyrå på fredagsförmiddagen så säger han att det ännu så länge är oklart hur många leverantörer som berörs av konkursen och hur avtalen ser ut och han är medveten om att det handlar om flera kommissionsavtal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093