23948sdkhjf

Vd-skifte hos Oscar Jacobson

David Thunmarker lämnar vd-posten för herrmodebolaget.

Modebolagets styrelse och vd David Thunmarker har enats om att vd:n lämnar posten i modebolaget, heter det i ett pressmeddelande.

Oscar Jacobsons tidigare vd och arbetande styrelsemedlem i bolaget, Roger Tjernberg, tillträder som tillförordnad vd under tiden rekryteringsprocessen för att finna en efterträdare till David Thunmarker pågår.

– Som ägare är vi säkra på att Oscar Jacobson har förmågan att navigera rätt även om utmaningarna i branschen är något större i det korta perspektivet. I ett längre perspektiv har vi full tilltro till att Oscar Jacobson uppnår positionen som ett ledande europeiskt premiumvarumärke för den moderna mannen, säger styrelsens ordförande Thomas Gustafsson i en kommentar.

David Thunmarker utsågs till vd 31 januari 2017 och tillträdde efter sommaren samma år. Han kom då från posten som vd för Tiger of Sweden, en tjänst han då hade innehaft sedan 2008.

Oscar Jacobson, grundat 1903, förvärvades av Mellby Gård i juni fjol och i samband med förvärvet klev Thomas Gustafsson och Sven Knutsson från Mellby Gård in i bolagets styrelse.

Mellby Gård förvärvade det anrika herrmodeföretaget från riskkapitalbolaget Valedo Partners Fund 1 AB. Oscar Jacobson omsatte 282 miljoner kronor 2017 och varumärkets produkter säljs i dag via drygt 250 återförsäljare samt via tio egna butiker, tre outlets och i egen webbutik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078