23948sdkhjf

Trots invändningar – ja till fortsatt rekonstruktion av JC

Jeanskedjan har tre månader på sig att få ordning på verksamheten.

Det blev till slut ett positivt beslut till rekonstruktion av JC vid borgernärssammanträdet i Stockholms tingsrätt på måndagen. Trots invändningar från ett antal borgenärer och från Skatteverket har nu jeanskedjan tre månader på sig att få verksamheten i rätt riktning.

I planen ingår förhandlingar med fastighetsägare och leverantörer samt att implementera en större ”riskdelning” med leverantörer genom tydliga kommissionsavtal. Enstaka butiksstängningar kan det bli fråga om, även om den övergripande strategin bygger på att behålla flertalet av kedjans i dag 34 fysiska butiker. 

Tidigare har personalstyrkan slimmats och i dag arbetar 15 personer på huvudkontoret i Stockholm. Bolagets anställda omfattas av den statliga lönegarantin.

JC:s vd Ilya Meric uppges vara lättad över beslutet. Bolagets skulder uppgår till omkring 200 miljoner kronor. Den största fodringsägaren är bolaget Smart Perfect Ltd som är registrerat i skatteparadiset Seychellerna. Bolaget har, enligt uppgifter som framkommit i Sveriges Radios program Kaliber, kopplingar till den förre ägaren Gordon Wu.

 Läs mer om Habits rapportering kring JC här.

Läs mer om: JC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094