23948sdkhjf

Ska stärka startups inom fashiontech

Inkubatorn i Borås bygger europeiskt nätverk för startups inom fashiontech.

Inkubatorn i Borås har inlett ett samarbetsprojekt som ska identifiera startups med tillväxtpotential inom så kallad fashiontech. I projektet DeFINE, Developing a Fashion-tech Innovation Network for Europe, ingår bland andra London College of Fashion, Euratex, EBI, Fondazione Politecnico di Milano och L’Institut Francais de la Mode i Paris.

Som partner ska sedan Inkubatorn ge affärsutveckling- och kommersialiseringsstöd i en internationell kontext. Förhoppningen med det branschöverskridande nätverket är att snabba på utvecklingsprocesser och nå ut med nya produkter och tjänster.

- Sverige är starkt som modeland ur varumärkessynpunkt och vi ser att det händer saker på startupscenen, men strukturerna för att ge bolagen bästa möjliga stöd för att bygga bättre produkter och tjänster inom fashion tech behöver utvecklas. För att ge nya startups de bästa förutsättningarna måste vi uppdatera och stärka vårt nätverk av samarbetspartners med marknadens makthavare, primärt utanför Sveriges gränser, säger Simon Hjelte, affärsutvecklare på Inkubatorn i Borås med fokus på fashion tech-bolag.

Projektet ska pågår under tre år och under tidens gång ska nätverkshändelser, utbildning, mentorstöd och kunskapsutbyte ske för att utveckla de startups som ingår i projektet. Utvalda bolag får stöd i affärsutveckling, affärsmodellering, marknadsetablering och kopplas dessutom upp i ett affärsängelnätverk.

För att introducera projektet och ge möjlighet att ansöka  hålls även en informationsdag i Textile Fashion Center i Borås den 21 mars. Mer information här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094