23948sdkhjf

Saint Tropez sålt - förblir danskt

IC Group fortsätter sälja av varumärken.

IC Group säljer Saint Tropez till DK Company. Affären väntas gå igenom 31 januari. IC Group har tidigare sålt av Peak Performance och nu senast Designers Remix

Saint Tropez grundades 1986 och ingår sedan 2002 i IC Group, tidigare IC Company. Modemärkets försäljning sker via egna butiker, webbutik samt ett stort antal återförsäljare.

Med anledning av försäljningen väntar sig koncernen, på grund av bokföringsmässiga justeringar och goodwillnedskrivningar, att förluster ska uppgå till omkring 70 miljoner danska kronor. 

Nu kvartstår By Malene Birger och Tiger of Sweden i den danska modekoncernens portfölj.  Det var i augusti i fjol som den danska IC group aviserade att koncernens inriktning för bolaget ändras och att den nya affärsmodellen är att bli ett börsnoterat holdingbolag och att varumärken skulle säljas av.

För helåret 2018/2019 väntar sig IC Group-koncernen se en något minskad omsättning i lokala valutor jämfört med föregående år för kvarvarande verksamhet, uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079