23948sdkhjf

Så fortskrider Best of Brands rekonstruktion - vd lämnar

Tre butiker och e-handel kvarstår för kedjan vars tidigare vd nu klivit av. Butiken i Göteborg blir kvar.

Best of Brands befinner sig i rekonstruktion sedan 28 augusti. 

I mitten av september fick bolaget klartecken från borgenärerna att fortsätta med rekonstruktionsplanen.

Under hösten har ledningsförändringar skett i bolaget och vd Henrik Hultman har lämnat företaget och vd-posten som han tillträdde i och med att Reach for the Stars förvärvade kedjan den 1 december i fjol. Han fortsätter nu som butiksägare med nya multibrandbutiken Season.

- Ledningsförändringarna har skett successivt under hösten. Det är helt odramatisk och något som jag tycker är naturligt när man går igenom en sådan här pass stor omstrukturering av ett bolag, säger rekonstruktören Ola Sellert, Trägårdh advokatbyrå i Malmö, till Habit.

Numera leds bolaget av en grupp bestående av bland andra styrelseordförande och ägare Stefan Alvarsson, inköpschef samt Reach for the Stars ekonomichef Maria Möller.

Tidigare i höstas uppgav rekonstruktören Ola Sellert att fem butiker av sju som ingick i rekonstruktionen i slutet av augusti skulle stänga men nu står det klart att butiken i Kompassen i Göteborg blir kvar då man lyckats omförhandla hyran och krympa butiksytan till ett plan istället för som tidigare två.

Hur många kvadratmeter butiken omfattar, från initiala 1 450 kvadratmeter, kan inte Ola Sellert uppge men han säger att knappt hälften av butiksytan kvarstår.

I övrigt är inriktningen på butiken densamma.

Övriga fyra butiker; i Malmö, Umeå, Mood och Vällingby i Stockholm, har stängts och kedjan består i dag av butiker i Atollen i Jönköping, Kompassen i Göteborg samt Sickla i Stockholm. Därtill ingår webbutiken. Hur den utvecklas vill inte rekonstruktören Ola Sellert gå in på men säger att den följer plan och uppsatt budget.

Initialt gjorde ägarna ett tillskott om 5 miljoner kronor för att kunna genomföra rekonstruktionen.

Hur mycket pengar som ägarna tvingats skjuta till under hösten för att bland annat klara varuförsörjningen till butikerna är Ola Sellert förtegen om och säger att han inte vill förekomma uppgifter i rekonstruktionsberättelsen som han skriver på och som han hoppas kunna presentera inom ett par veckor.

Därefter återstår att presentera ett ackordsförslag i tingsrätten.

- Det är ett omfattande arbeta att gå igenom en företagsrekonstruktion av den här typen men jag ser positivt på bolagets framtid och jag bedömer att när man nu skalat ned på kostnader i och med butiksstängningar och färre personal så kan man anpassa verksamheten och nå lönsamhet, säger Ola Sellert.

Han hoppas att ett ackord ska kunna klubbas innan årsskiftet och att bolaget därefter kan arbeta vidare enligt plan. När bolaget ska vara igenom rekonstruktionen är enligt Ola Sellert för tidigt att svara på.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061