23948sdkhjf

MBRS Group säljer techbolag – endast Odd Molly återstår i portföljen

MBRS Group säljer modetechföretaget We are spindye till Hongkong-baserade Agenture Apparel. Kvar i koncernen finns endast Odd Molly som är i rekonstruktion.

Uppdaterad 10 januari

Från att under ett knappt år ha vuxit till en storkoncern med både We are spindye, Odd Molly, Best of Brands samt Campadre och Members har MBRS Groups portfölj lika snabbt krympt. 2022 var ett år konkurser och kvar fanns endast Odd Molly och modetechföretaget We are spindye. Nu avyttrar bolaget även We are spindye. Återstår nu Odd Molly, och Hunkydory som görs på licens sedan 2019, som befinner sig i rekonstruktion.

We are spindyes affärsidé är att erbjuda en hållbar och resurssnål standard för färgning av syntetiska textilier. Bolaget har samarbetat med globala modeaktörer som till exempel H&M och Hugo Boss.

– Vi kan bara konstatera att de senaste två årens turbulens på marknaderna har inneburit att bolagets kunder varit tvingade att nedprioritera hållbarhet, vilket resulterat i att de samarbeten bolaget inlett inte burit den frukt vi hoppats på, säger MBRS Groups vd Andreas Andrén, i ett pressmeddelande.

Köparen, Agenture Apparel, är baserad i Hongkong och en mångårig leverantör till We are spindye. MBRS Group bedömer att Agenture Apparel med dess geografiska läge och position i försörjningskedjan har möjlighet att fortsätta utveckla We are spindye till lönsamhet.

Andreas Andrén fortsätter som vd för MBRS Group.

– Jag har under rekonstruktionen tagit ett större grepp om Odd Molly där jag tagit över och lagt större delen av min tid sedan vi gick in i rekonstruktion, skriver Andreas Andrén i ett mejl till Habit. 

Anna Lönnerstedt, som har varit vd för Odd Molly sedan februari 2022, har i samband med rekonstruktionen framför allt arbetat med varumärke och kollektion, skriver Andreas Andrén vidare.

– Rekonstruktionen fortlöper hittills enligt plan och vi kommer fortlöpande att offentliggöra relevanta detaljer i kommande pressmeddelanden.

Avyttringen av We are spindye kommer inte att påverka koncernens finansiella ställning i någon större utsträckning, då bolagets storlek i förhållande till koncernen inte är signifikant, enligt MBRS Group.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081