23948sdkhjf

Filippa K får galapris

Varumärket har förärats Habits branschutmärkelse Årets Hållbarhetspris.

Bland de nominerade fanns Boob Design, Kavat, Swedish Stockings och forskningsprogrammet Mistra Future Fashion. Segraren Filippa K vinner priset av en rad anledningar. Störst är kanske ändå att Filippa K har bidragit till att Sverige och i synnerhet svenskt mode ur ett internationellt perspektiv ses som ett land i framkant vad gäller hållbarhetsfrågor.

Juryn framhåller även Filippa K:s arbete och processer som har gjort förflyttningen till att designa och arbeta hållbart möjligt. Bolaget investerar även i forskning och i cirkulära designprocesser, som till exempel Circular Design Speeds

Juryns motivering:
Med stort mod, höga ambitioner och en beständighet görs förflyttningen mot ett hållbart mode. Genom kreativa satsningar på nya affärsmodeller, idéer som konsumenten förstått och tagit till sig samt investeringar i forskning sätts en förebild för andra. Dessutom en berömlig transparens och generositet kombinerat med autentisk livsstil och hög modegrad. Också internationellt har deras engagemang bidragit till att Sverige ses som ett land i framkant i hållbarhetsfrågan.

Finalister:
Boob Design
Filippa K
Kavat
Mistra Future Fashion
Swedish Stockings

Jury:
Janike Eleby, Stockholm Fashion District
Christina Jönsson, Swerea
Jenny Bergström, Svenska Institutet
Kajsa Guterstam, Svenska Institutet
Anna Olsson, Teko
Daniel Mensch, The sustainable Fashion Academy
Göran Sundberg, branschexpert

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109