23948sdkhjf

Filippa K satsar på cirkulär design

Modemärkets hållbarhetschef om det nya samarbete med Mistra Future Fashion.

Filippa K har tillsammans med Mistra Future Fashion initierat designprojektet Circular Design Speeds som ska pågå under två år och som leds av professorerna Rebecca Earley och Kate Goldsworthy vid University of Arts i London. Projektet inkluderar forskning, utveckling och nya arbetsmetoder vid tillkomst och design av plagg. I fokus ligger att undersöka plaggs livscykel som att förlänga livslängd med redan existerande material, att designa för att kunna ge fler ”liv” över tid eller att utveckla kortlivade men helt återvinningsbara produkter där grundmaterial kan återvinnas och skapa multipla livslängder av samma material.

Plaggen som tas fram i projektet ska bli nya plagg i Filippa K:s existerande koncept ”Front runners” med klassiska och hållbara plagg.

– Vi vill ha möjligheten att njuta av mode och kunna uppdatera våra garderober på ett medvetet sätt. Det är vad projektet Circular Design Speeds handlar om. Vi kommer att utveckla cirkulära plagg där all miljöpåverkan och olika aspekter av plaggens livscykel tas i beaktning och optimeras baserat på deras förutbestämda livslängd, säger Elin Larsson, Filippa K:s hållbarhetsdirektör i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109