23948sdkhjf

Kors köper Versace

På tisdagen förvärvade Michael Kors italienska modehuset Versace.

Michael Kors har förvärvat italienska modehuset Versace för 2,12 miljarder dollar, motsvarande nära 19 miljarder kronor.

I ett pressmeddelande framkommer att planen är att öka Versaces omsättning till 2 miljarder dollar globalt bland annat genom att växa inom e-handel och skapa ett attraktivt omnikanalerbjudande med hjälp av att även öka antalet fysiska butiker till 300 stycken globalt mot dagens 200 butiker.

Där framgår också att försäljningen ska öka genom att bolaget också fäster större vikt vid att utöka modehusets sko- och accessoarlinje till att uppgå till 60 procent av omsättningen mot dagens 35 procent.

Donatella Versace stannar i bolaget och ska fortsätta att utveckla bolaget kreativt. 

– Donatellas ikoniska stil ligger i hjärtat av designens estetik av Versace. Hon kommer fortsätta att leda företagets kreativa vision. Jag är stolt över att ha möjlighet att arbeta med Donatella i Versaces nästa kapitel av tillväxt, säger John D. Idol, styrelseordförande och vd för Michael Kors Holdings Limited i en kommentar.

Donatella Versace och brodern Santo Versace och dottern Allegra blir aktieägare i bolaget som i samband med att förvärvet går igenom byter namn från Michael Kors Holdings Limited till Capri Holdings Limited. I bolaget ingår varumärkena Michael Kors och skomärket Jimmy Choo.

Versaces vd Jonathan Akeroyd blir kvar på posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078