23948sdkhjf

Hon ser växande intresse för produktion i Indien

Indiskas tidigare vd Sofie Gunolf hjälper företag med produktion i landet via ett nystartat sourcingföretag. Därtill satsar hon vidare med det egna varumärket.

Indiskas tidigare vd Sofie Gunolf driver sedan ett år tillbaka, vid sidan av det egna varumärket Soulosofie, företaget Stockholm Jaipur tillsammans med Jayan Nair som är baserad i just Jaipur i Indien.

Sofie Gunolf och Jayan Nair lärde känna varandra under åren de arbetade tillsammans med Indiska. Nair började arbeta med Indiska 1996 för att ifjol dra igång verksamheten tillsammans med Sofie Gunolf. Att vara på plats, i båda länderna, är en styrka.

Namnet till trots så hjälper företaget till med produktion i hela Indien och inte minst i södra Indien där en stark textilindustri finns och där stor kunskap om inte minst trikåproduktion och vävd produktion finns. Sofie Gunolf menar också att det finns en stark omsorg om produkterna och att man är duktig på slutfinishing. Duon har mer än 30 års erfarenhet av produktion i landet och hyser även en stor kärlek till kulturen, människor och hantverket.

För henne var det också viktigt att kunna ge någonting tillbaka till de många leverantörer hon arbetat tillsammans med genom åren.

- Tanken på att starta upp ett sourcingföretag kom faktiskt efter att jag hade fått några förfrågningar. Det finns ett växande intresse av att producera i Indien igen men det är ett stort land och det är svårt, för att inte säga nästan omöjligt att följa och hålla koll på produktionen om man inte är på plats själv eller har någon form av representation i landet, säger Sofie Gunolf till Habit.

I dag arbetar Jayan Nair och Sofie Gunolf med både små och medelstora företag inom bland annat mode, inredning och barnprodukter och hjälper dem att producera i landet.

Duon har börjat med mindre kunder för att också successivt kunna skala upp och hela tiden kunna säkerställa att kvaliteten blir den utlovade. I dag växer också efterfrågan från svenska företag på GOTS-certifierad produktion och ekologisk bomull vilket också är något Sofie Gunolf och Jayan Nair fäster vikt vid.

- Vi vet ju hur fel det kan gå om man inte har koll och det känns väldigt roligt för oss att dela med oss av de kunskaper vi har, både från ett svenskt och Indiskt perspektiv. Det finns en väldigt bra kvalitets- och hantverkskänsla hos många indiska leverantörer och en hel del av dem tappade kunder när många valda andra produktionsländer.

Duon erbjuder rådgivning, sourcing, att förhandla om pris och kan också följa produktionen på plats. Sofie Gunolf är själv i Indien ungefär var åttonde vecka.

Hur går det för ditt egna varumärke Soulosofie?

- Det tar lite tid att bygga varumärke men jag tycker att det går bra och vi får alltfler återförsäljare vilket verkligen är kul, plus att kunderna även börjar hitta oss på nätet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078