23948sdkhjf

Odd Molly inledde trögt

I april vinstvarnade modeföretaget och på fredagen kom så kvartalsrapporten som gick i linje med redan kommunicerade siffror.

Kall och sen vår i Sverige, ökande e-handel, reor och kampanjer och svag utveckling i återförsäljarledet påverkade Odd Molly negativt och året inleddes, som tidigare kommunicerat, svagt med ett rejält försäljningstapp om 16 procent.

I rapporten skriver bolaget att trots att man var ”tidigt ute med att anpassa verksamheten till förskjutningen av försäljning mot digitala kanaler så påverkar omställningen i hela branschen modeföretaget".

”Odd Molly har under flera år fokuserat på att öka kontrollen över distributionen, både genom egen säljkår och ökad försäljning i egna kanaler, samt öka andelen försäljning från digitala kanaler. Vi kan konstatera att det givit oss en starkare position då vi i de egna kanalerna har större flexibilitet att styra försäljningen”, skriver bolaget vidare i rapporten.

Under årets första kvartal, 1 januari till 31 mars, uppgick totala nettoomsättningen till 105,5 miljoner kronor (126,1), vilket var en minskning med 16 procent. Bruttovinstmarginalen för perioden uppgick till 54,1 procent (54,0). Rörelseresultatet uppgick till -6,7 miljoner kronor (7,5) och resultatet efter skatt uppgick till -6,7 miljoner kronor.

I Odd Molly väntar även vd-skifte senast i augusti då nuvarande vd Anna Attemark aviserade i februari och hon lämnar posten för nytt uppdrag i H&M. Jennie Högstedt Björk, i dag vice vd och sortimentschef efterträder Anna Attemark.

I april meddelade styrelsen att modeföretaget beslutat genomföra en företrädesemission om högst cirka 26,8 miljoner kronor för att nya investeringar då omställningen mot att sälja mer  i egen regi ökar behovet av rörelsekapital i bolaget.

Jennie Högstedt Björk blir därmed den som ska fortsätta modebolagets initiativ att ”stärka positionen ytterligare inom e-handel och internationell expansion, inkluderande omprioriteringar av resurser samt optimering av butiker, organisation och arbetssätt”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126