23948sdkhjf

Partnerskapsavtal för trådinfärgningsteknik - Vill leda utveckling inom svensk textilindustri

Scanfil och Coloreel Embroline i produktionssamarbete om trådinfärningsteknik.

I höst påbörjar kontraktstillverkaren Scanfil produktion av trådinfärningstekniken och innovationen Coloreel Embroline vid anläggningen i Åtvidaberg. Tekniken bygger på omedelbar infärgning av textiltråden medan tråden används i textilproduktion och tekniken kan användas med befintliga brodyrmaskiner genom att färga en vit tråd under själva brodyrproduktionen. Därmed kan brodyrer skapas utan några begränsningar i användningen av färger.

Tillverkningen kommer att ske i Sverige under de första åren av produktionen och samarbetet inleddes i somras. Scanfils tjänster till Coloreel omfattar tillverkning, produktutveckling och sourcing-aktiviteter.

- Vi är väldigt nöjda med att Coloreel väljer Scanfil som sin partner. Vi har stor erfarenhet av att arbeta med utveckling och tillverkning av tekniskt avancerade system, vilket har varit avgörande för Coloreel. En annan fördel är vår industriella struktur där våra lokala enheter möjliggör en nära dialog med kunden kring t.ex. teknik och prototyper. Samtidigt kan vi genom våra globala enheter erbjuda alternativa produktionsupplägg i alla faser av produktlivscykeln, säger Steve Creutz, vd för Scanfil Åtvidaberg i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063