23948sdkhjf

Trådfärgningsteknik i Nobelsammanhang

Brodyr från innovationsbolaget Coloreel prydde Nobels fredsprisvinnaren ICAN:s Beatrice Fihns klänning.

Beatrice Fihn, direktör för ICAN som är Nobels fredsprisvinnare 2017, deltog i Nobels fredspriskonsert i Oslo iklädd en svart sidenklänning designad av Bahareh Ardakani från varumärket Artésir.

Klänningen är dekorerad med bergkristaller och Embrolinebrodyr från det svenska innovationsbolaget Coloreel. Därmed är hon första personen i världen att bära Embrolinebrodyr offentligt, utöver brodyr som Coloreel visat på evenemang, mässor och catwalk.

Det som skiljer brodyrtekniken från mer traditionell är att färgskiftningar kan göras snabbt från en fast färg till en annan eller gradvis för att göra mjuka övergångar. Användaren kan också skapa andra unika färgeffekter utmed trådens längd. Brodyren på Beatrice Fihns klänning är gjord med mer än en halv miljon stygn, av 4000 meter Embrolinetråd, som byter färg från grönt till blått.

Coloreeltekniken möjliggör en färgning av textiltråd samtidigt som den används i en textilproduktion. Embroline, som lanseras i vår, är en trådfärgningstillbehör som kan användas med alla befintliga brodyrmaskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078